Το κυκλάμινο πάει στα βουνά...
Η Κατερίνα ξέρει που θα βρει φίλους και γνωστούς, όπως ξέρετε κι εσείς που θα βρείτε εκείνη. Βουνό με βουνό δεν σμίγει!
Σας ευχαριστώ όλους σας! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ

Δελτίο Τύπου

Βόλος, 27 Μαρτίου 2009

Αγαπητοί μουσικόφιλοι,
Το άκρως ανανεωμένο "Marconi Radio 96,1 F.M.", σε διοργάνωση της -επί σειρά 12 ολόκληρων ετών- ραδιοφωνικής μουσικής του παραγωγής “Golden Rules” και του διοργανωτικού της επιτελείου, έπειτα από 4 ολόκληρα χρόνια απουσίας του, αναβιώνει το φημισμένο πλέον νεανικό μουσικό φεστιβάλ, γνωστότερο υπό τον τίτλο “Golden R. Festival”.

ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Μια μουσική δράση, αν θέλετε, που έκανε την πρώιμη εμφάνισή της, πίσω στο 2002, όταν με την πρωτοβουλία μιας ραδιοφωνικής ομάδας επήλθε το πρωτότυπο για την εποχή και συνάμα πρωτόγνωρο για την περιοχή κάλεσμα όλων των ερασιτεχνικών μουσικών συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν σ’ ένα μουσικό γεγονός, η ανταπόκριση στο οποίο οδήγησε στην διοργάνωση ενός μουσικού διημέρου, που έμεινε στην Ιστορία και που μέχρι και στις μέρες μας μνημονεύεται ως το κορυφαίο μουσικό γεγονός στη Κεντρική Ελλάδα.Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση δημοτικότητας αυτής της διοργάνωσης, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κέρδισε χιλιάδες μουσικόφιλους και κατ’ επέκταση την εμπιστοσύνη των αθηναϊκών κέντρων λήψης των αποφάσεων, ως προς την αρτιότητα και την πλήρη επιτυχία της.Το εγχείρημα επαναλήφθηκε με επιτυχία, όχι μία, ούτε δύο μα περισσότερες από 5 φορές, γεγονός που κατέστησε το “Golden R. Festival”, πασίγνωστο στον ευρύτερο συναυλιακό χάρτη της χώρας και επιβεβλημένο μέσω προώθησης κάθε νέας ερασιτεχνικής δουλειάς.Η αγάπη όλων όσων ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο διοργανωτικό εγχείρημα, η όρεξη τους αλλά και η πλήρως επαγγελματική τους ενασχόληση, οδήγησαν το “Golden R. Festival” στην θεσμοθέτηση του, ως ένα ετήσιο δηλαδή μουσικό Ελλαδικό γεγονός που καλύπτεται δημοσιογραφικά από τα μεγαλύτερα μουσικά περιοδικά της χώρας, συμβάλει στην πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής, στην διάδοση των ελευθέρων ιδεών, στην ορθή δημιουργία προτύπων για την νεολαία της ευρύτερης περιοχής και φυσικά στην διαφημιστική προβολή της Μαγνησίας.


ΟΡΑΜΑ...
Φέτος, εν έτει 2009, γνωρίζοντας απόλυτα τις ανάγκες καλλιτεχνών και ακροατών, αποφασίσαμε, έπειτα από 4 ολόκληρα χρόνια απουσίας, να ξαναδιοργανώσουμε το αγαπημένο φεστιβάλ των ερασιτεχνικών νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.Στόχος μας η δημιουργία μίας μουσικής βραδιάς, που θα μείνει και πάλι χαραγμένη στις μνήμες όλων για να θυμίζει πως η ελεύθερη έκφραση μέσω της μουσικής μπορεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα και μάλιστα πιο δυνατή από ποτέ… όπως ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσε να ήταν εξάλλου, μιας και τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη γη, καταμαρτυρούν αδιάψευστα πως ναι… η ελεύθερη έκφραση μέσω κάθε μορφή τέχνης είναι επιβεβλημένη, τουλάχιστον για όσο ο άνθρωπος μπορεί και θέλει να συνεχίσει να ζει ελεύθερος.Αυτό το κατά τα άλλα τυπικό Δελτίο Τύπου, δεν θα θέλαμε να αποτελέσει το οτιδήποτε άλλο, πέραν ενός νέου καλέσματος της νεολαίας, ώστε να αναβιώσουμε και πάλι, όλοι μαζί, το δικό μας μουσικό φεστιβάλ. Το μουσικό φεστιβάλ της Μαγνησίας. Ένα μουσικό φεστιβάλ που έχει φιλοξενήσει συνολικά -κι αυτό σύμφωνα με το πλήθος των εισιτηρίων που έχουν συνολικά πουληθεί όλα αυτά τα χρόνια- περί τους 7.000 μουσικόφιλους, 150 δημοσιογράφους και 47 μουσικά ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.Ένα φεστιβάλ που για τις ανάγκες του αλλά και την πλήρη αρτιότητα της διεξαγωγής του εργάζονται πάνω από 30 άνθρωποι, τεχνικοί ήχου, τεχνικοί stage & PA, υπεύθυνοι ασφαλείας και συνεργάζονται πάνω από 60 επιχειρήσεις, δισκογραφικές εταιρείες, εταιρείες διανομής δίσκων, μουσικά περιοδικά, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ξενοδοχειακές μονάδες, εταιρείες ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης, όπως και καταστηματάρχες, δημοτικές και νομαρχιακές υπηρεσίες."Υπέρ Της Ελεύθερης Έκφρασης Όλων" θέτουμε γι' άλλη μία φορά ως διοργανωτικό και κοινωνικό μας σύνθημα και καλούμε τη Μαγνησιώτικη νεολαία, σύσσωμο τον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τους τοπικούς φορείς αλλά και όσους εθελοντικά θέλουν να συμμετάσχουν, έτσι ώστε να ξαναβιώσουμε αυτό που οι καιροί μας στέρησαν. Εκείνο το μοναδικό συναίσθημα της πλήρους απελευθέρωσης και διάδοσης ιδεών μέσω της μουσικής.


GOLDEN R. FESTIVAL 2009
Κι αν κάποιοι υποστηρίζουν πως αργήσαμε..., θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί τους, ωστόσο είμαστε εδώ, επανήλθαμε και έχοντας την πεποίθηση πως αυτό που θα προσφέρουμε φέτος στους φίλους του "Golden R. Festival" θα είναι κάτι το μοναδικό, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι πύλες του φετινού "Golden R. Festival" θα ανοίξουν την Παρασκευή 24 Απριλίου, σ' έναν από τους ομορφότερους χώρους της πόλης μας.Το φετινό "Golden R. Festival", λοιπόν, θα φιλοξενηθεί σ' έναν χώρο που διαθέτει εύκολη πρόσβαση, συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις και αποτελεί πόλο έλξης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού για όλες τις ηλικίες. Ο λόγος για το "Μέθεξις Club" του "Πολυχώρου Τσαλαπάτα", το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, στο κέντρο δηλαδή της παλαιάς πόλης του Βόλου και καθίσταται προσβάσιμο από κάθε γωνιά της.


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...
Πρωταγωνιστές αυτής της απίστευτης βραδιάς πρωτίστως θα είσαστε όλοι εσείς, έπειτα τα τοπικά ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα που θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σ' ένα ευρύτερο κοινό και τέλος κάποια εκ των μεγαλυτέρων μουσικών συγκροτημάτων της χώρας στον χώρο του σκληρού ήχου, στον οποίο κινείται και η πλειοψηφία των ερασιτεχνικών μουσικών συγκροτημάτων της περιοχής μας.Για να γίνουμε όπως πιο συγκεκριμένοι, ας δούμε αναλυτικότερα τους συμμετέχοντες, αρχίζοντας από τους Αθηναίους Septic Flesh, που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, εν μέσω μάλιστα της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιούν αυτό το διάστημα, για την προώθηση του νέου τους album υπό τον τίτλο "Communion".
>> Septic Flesh Ο λόγος για ένα εκ των μεγαλύτερων νεανικών μουσικών σχημάτων σκληρού ήχου της χώρας μας, αλλά και του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Έχοντας κυκλοφορήσει εννέα(9) συνολικά επίσημα albums, δεκάδες ανεπίσημα και άπειρα bootleg's, συμμετέχοντας σε δεκάδες άλλες συλλογές και πραγματοποιώντας κυριολεκτικά απίστευτες συνεργασίες, όπως αυτές με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη σοπράνο αυτής κ. Ναταλία Ρασούλη, από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι και στις μέρες μας, οι Septic Flesh έχουν καταφέρει την απόλυτη καταξίωση στο χώρο και γιατί όχι την ουσιαστική του εξέλιξη.Αυτές τις ημέρες, έχοντας κυκλοφορήσει ένα απίστευτο album υπό τον τίτλο "Communion", στο οποίο υποκλίθηκε σύσσωμος ο παγκόσμιος μουσικός Τύπος -έντυπος και ηλεκτρονικός-, περιοδεύουν στις Ηπείρους ολάκερου του κόσμου, κάνοντας την τιμητική για εμάς στάση στην πόλη μας και στο "Golden R. Festival".
>> Innerwish Ένα επίσης αθηναϊκό μουσικό σχήμα για το οποίο τα λόγια περισσεύουν ή αλλιώς το αποτέλεσμα μιας αέναης προσπάθειας δύο καταπληκτικών μουσικών. Ο λόγος για τους κ.κ. κιθαρίστες Θύμιο Κρίκο και Μανώλη Τσίγκο, οι οποίοι δημιούργησαν αυτό το οποίο έλλειπε, θα έλεγε κανείς, από την ελληνική μουσική σκηνή. Ένα αμιγώς ελληνικό heavy metal συγκρότημα, το κύριο συστατικό του οποίου ήταν και παραμένει η μελωδία.Με τρία απίστευτα albums στο ενεργητικό τους, πολλές συμμετοχές σε συλλογές και άπειρες ώρες στο συναυλιακό σανίδι, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, αυτή την περίοδο ηχογραφούν το νέο τους μουσικό πόνημα και κάνοντας διάλλειμα από τις ηχογραφήσεις τους επιστρέφουν κι αυτοί και μάλιστα έπειτα από 5 ολόκληρα χρόνια στην πόλη μας και στο “Golden R. Festival”.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “GOLDEN R. FESTIVAL 2009”…
Χώρος Διεξαγωγής: Μέθεξις Club (Πολυχώρος Τσαλαπάτα)Άνοιγμα Πυλών: 17.00Ώρα Έναρξης: 18.00Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ
SEPTIC FLESH (Αθήνα)

INNERWISH (Αθήνα)
INACTIVE MESSIAH (Αθήνα)

DESCENDING (Βόλος)

DIE WITHOUT (Βόλος)

AGAINST THE SOCIETY (Βόλος)

STORRMBRINGER (Βόλος)

SLITHER (Βόλος)

"Υπέρ Της Ελεύθερης Έκφρασης Όλων" θέτουμε γι' άλλη μία φορά ως διοργανωτικό και κοινωνικό μας σύνθημα και καλούμε τη Μαγνησιώτικη νεολαία, σύσσωμο τον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τους τοπικούς φορείς αλλά και όσους εθελοντικά θέλουν να συμμετάσχουν, έτσι ώστε να ξαναβιώσουμε αυτό που οι καιροί μας στέρησαν. Εκείνο το μοναδικό συναίσθημα της πλήρους απελευθέρωσης και διάδοσης ιδεών μέσω της μουσικής. Εμείς το ξανατολμάμε…!!! Εσείς…;
>> MARCONI RADIO 96,1 F.M.Νικομηδείας 2 (Κτίριο Μεταξουργείο)38 446, Νέα Ιωνία, ΜαγνησίαΤ: 2421 301830 2421 302779W: www.marconiradio.gr
Πληροφορίες στο γραφείο Τύπου που συστάθηκε για το "Golden R. Festival 2009", με υπεύθυνο επικοινωνίας τον κ. Σιούρα Απόστολο (goldenrules@marconiradio.gr).