Το κυκλάμινο πάει στα βουνά...
Η Κατερίνα ξέρει που θα βρει φίλους και γνωστούς, όπως ξέρετε κι εσείς που θα βρείτε εκείνη. Βουνό με βουνό δεν σμίγει!
Σας ευχαριστώ όλους σας! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΝΤΕΛΑΛΗΣ

Και για να μην κουράζεσαι, παπά μου, ο Ψυχογιός μας δίνει έτοιμες και τις Παγκόσμιες μέρες (ποιος την χάρη μας! Όλο γιορτές είμαστε!) και τα βιβλία του! (Ευτυχώς η Έλληνες γράφουν!)

*****
Αγαπητοί αναγνώστες,
Η άνοιξη ξεκίνησε φέτος στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ πολύ καλλιτεχνικά με τη ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ, την ΓΚΕΡΝΙΚΑ και τη ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, και τον αφρικανικό ήλιο να πλημμυρίζει τα ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ. Το προκλητικό ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ καθώς και το FIREWALL θα σας αφήσουν ένα ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ, θα σας ωθήσουν να αποδράσετε από την καθημερινότητα και να νιώσετε όπως ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Για τους λάτρεις του μεταφυσικού, πάλι, κυκλοφόρησε επιτέλους το πολυαναμενόμενο ερωτικό μυθιστόρημα ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ της Χρυσηίδας-Χρύσας Δημουλίδου, ενώ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝ θα σας λύσει όλες τις επιστημονικές σας απορίες. Αν είστε «νεαροί ενήλικοι» αναγνώστες, θα γνωρίσετε, μαζί με τους ΕΛΙΣΑΒΕΤ και ΔΑΜΙΑΝΟ, τους ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ, θα ξεκαρδιστείτε και πάλι με το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ Νο 2, θα απολαύσετε την avant premiere της ταινίας-βιβλίου ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ, αντιμέτωποι με το ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.Και αυτόν το μήνα μπορείτε να συναντήσετε τους συγγραφείς μας, τους υπόλοιπους αναγνώστες και εμάς στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ που διοργανώνουμε, αλλά και να μοιραστείτε τις κριτικές σας μαζί μας, όχι μόνο για τα βιβλία μας αλλά και για τα videos, το site και το newsletter μας.
Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.
Για e-επικοινωνία επισκεφθείτε τα blogs, το forum μας και όλα τα κοινωνικά δίκτυα που μας φιλοξενούν!
Σας περιμένουμε στη διαδικτυακή συντροφιά μας, η οποία ολοένα και μεγαλώνει!
Αν μάλιστα δεν έχουμε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας, μπορείτε να εγγραφείτε μέλος της Λέσχης Αναγνωστών εντελώς δωρεάν και να λαμβάνετε κι εσείς την αλληλογραφία μας.
Για το μήνα Μάρτιο σας προτείνουμε:

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, μεταφραστής-συγγραφέαςΣΑΛΜΑΝ ΡΟΥΣΝΤΙ - Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ
Διαβάστε τον πρόλογο εδώ
Εριφύλη Δ. Μαρωνίτη, δημοσιογράφος
ΝΤΕΪΒ ΜΠΟΛΙΝΓΚΓΚΕΡΝΙΚΑ
Διαβάστε τον πρόλογο εδώ
Μανόλης Πιμπλής, δημοσιογράφος
ΣΤΙΓΚ ΛΑΡΣΟΝΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
Διαβάστε τον πρόλογο εδώ
Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας
ΧΕΝΙΝΓΚ ΜΑΝΚΕΛFIREWALL
Πριν από μερικά χρόνια πήγα για πρώτη φορά στη Σουηδία και γοητεύτηκα από την ομορφιά της χώρας και ιδιαίτερα της Στοκχόλμης. Εντυπωσιάστηκα όμως και από το κρύο που ενίοτε ήταν ανυπόφορο. Αργότερα, γνώρισα την άλλη Σουηδία, την άγνωστη, μέσα από τα αστυνομικά βιβλία του συγγραφέα Χένινγκ Μανκέλ, στα οποία πρωταγωνιστεί ο Κουρτ Βαλάντερ, ο μοναχικός επιθεωρητής, διάσημος πλέον σε όλον τον κόσμο. Διαβάζοντας το Firewall, τοκαινούργιο βιβλίο του Μανκέλ, προτού φτάσει στα βιβλιοπωλεία, ξαναβρέθηκα στην παγωνιά της Σουηδίας. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με εγκλήματα και ανατροπές, όπου ο Βαλάντερ επιχειρεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Η ιστορία του διαδραματίζεται σ’ ένα μουντό περιβάλλον με βροχή, ανέμους, ομίχλη. Χάρη σε αυτό, έμαθα καινούργια πράγματα για τη Σουηδία, αφού ο συγγραφέας δεν περιορίζεται στην αφήγηση φόνων, αλλά γράφει και για τα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα.
Διαβάστε τον πρόλογο εδώ
Τσίρκου Λίνα, Υπεύθυνη Λογοτεχνίας αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ
Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας μάς εντυπωσιάζει με ένα μυθιστόρημα εποχής από τη Σμύρνη των αρχών του αιώνα μέχρι τη Νίκαια της Γαλλίας του 1972. Η Αργυρώ γεννιέται στη Σμύρνη με ένα κόκκινο σημάδι στο λαιμό, που θα την προειδοποιεί για το επερχόμενο κακό, κάθε φορά που θα ματώνει. Η ηρωίδα θα περιπλανηθεί, μετά την καταστροφή της Σμύρνης, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και, τελικά, ύστερα από τα πολλά που θα της συμβούν, θα καταλήξει στο Παρίσι με άλλο όνομα, προστατευόμενη ενός πλούσιου ζωγράφου. Εκεί θα γνωρίσει μεγάλες προσωπικότητες της λογοτεχνίας και της τέχνης την εποχή του Μεσοπολέμου. Όταν η Αργυρώ θα ανακαλύψει μια ανέλπιστη πατρική κληρονομιά, θα εγκαταλείψει το Παρίσι για τη Νέα Υόρκη. Και λίγα χρόνια αργότερα, στη Νίκαια, στα εγκαίνεια μιας έκθεσης ζωγραφικής, θα αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά…Ένα βιβλίο με εξαιρετική πλοκή που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.


Aκόμη, σας παροτρύνουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις ημέρες του μήνα και να ενημερωθείτε για ενδιαφέροντα βιβλία:
08/03 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
20/03 – Παγκόσμια Ημέρα Για τη Γη
21/03 – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού
21/03 – Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
21/03 – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
22/03 – Παγκόσμια Ημέρα Για το Νερό
25/03 – Εθνική Επέτειος
27/03 – Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
28/03 – Η Ώρα της Γης
02/04 – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
02/04 – Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
07/04 – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
22/04 – Ημέρα της Γης
23/04 – Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικής Ιδιοκτησίας
24/04 – Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα
29/04 – Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Κλείνοντας, σας ευχόμαστε…
Καλή Σαρακοστή!
Φιλικά,
Κλειώ Ζαχαριάδη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Τηλ. 210-2804800
Fax 210-2819550
Email: klio@psichogios.gr