Το κυκλάμινο πάει στα βουνά...
Η Κατερίνα ξέρει που θα βρει φίλους και γνωστούς, όπως ξέρετε κι εσείς που θα βρείτε εκείνη. Βουνό με βουνό δεν σμίγει!
Σας ευχαριστώ όλους σας! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ας τους ακούσουμε!

(Απ' τα μηνύματα)


Βρίσκει απήχηση η πρότασή μας για ψήφο στα 16!
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το απόγευμα στη Μυτιλήνη, υιοθέτησε την πρόταση που έχουν ήδη κάνει δημόσια οι Οικολόγοι Πράσινοι για την παροχή δικαιώματος ψήφου στους νέους και νέες 16 ετών.
Απευθυνόμαστε και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.
Άλλωστε, ήδη σε άλλες χώρες οι νέοι άνω των 16 ετών έχουν εκλογικό δικαίωμα. Εκτός από την Αυστρία και στη Βραζιλία, την Κούβα και τη Νικαράγουα ψηφίζουν στις γενικές εκλογές από το 16ο έτος της ηλικίας, στο Ιράν από το 15ο και στην Κορέα, την Ινδονησία και το Σουδάν από το 17ο. Στη Γερμανία, τη Σκανδιναβία, την Ολλανδία, το Βέλγιο (Φλάνδρα), σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές.
Η ΚΕΔΚΕ με το Ινστιτούτο της το πρότεινε επίσης για τις τοπικές εκλογές. Το ίδιο υποστήριξε και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Μακρυδημήτρης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, με την επιχειρηματολογία ότι ήδη από το 15ο έτος της ηλικίας τους επιτρέπεται οι νέοι να εγκαταλείψουν το σχολείο και να εργαστούν, είναι ικανοί προς δικαιοπραξία, μπορούν να συνάψουν γάμο, ενώ οι παραβατικές πράξεις τους είναι και ποινικά κολάσιμες.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απέδειξαν ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε χωρίς τους νέους την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, μέσα στα οποία καλούνται να ζήσουν. Στην προσπάθεια να τους δοθεί πιο ουσιαστικός λόγος, θα συμπορευτούμε με όσους συμμερίζονται έμπρακτα αυτές τις απόψεις.
Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους νέους, τουλάχιστον ας τους ακούσουμε.


Ολόκληρη η προχθεσινή ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων για το θέμα στο: http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=print&sid=989

Η Εκτελεστική Γραμματεία
**********
Ας τους ακούσουμε!